Sunday, 28 December 2014

BUNGA DIP

Assalammualaikum... hye guys, hari ni memang teringin sangat nak bercerita tentang bunga dip.

Wah kemahiran yang sangat perlu untuk bakal dan suri rumah hehe...Tak lupa juga pada mereka yang ingin mendapat duit sampingan... Mau tidaknya, kata cikgu yang mengajar kami tu, kat K.L dia jual sebatang je RM28... Mak aiii...

Bayangkan lah kalau 100 batang?? 1000 batang?? tak ke kaya dibuatnya... Haaha... Tapi jangan seronok dulu sebabnya, barang yang digunakan juga boleh tahan harganya taw... DAN yang pastinya semasa proses belajar ni sangatlah memerlukan tahap kesabaran... Hehe Contohnya Q-Dip kalau tak silap harga satu botol mau dekat RM48... hahaha...

Tapi............
KATA CIKGU : Kalau kita dah mahir buat boleh dapat banyak... Mau taknya, aku first time buat meleleh merata... mau x rugi haha... Pastu, Q-Dip ni jugak cepat kering taw... So, make sure u all pasang kipas slow or tak payah pasang langsungla...

THEN,
Bila dah siap haaa... barulah boleh jemur di kipas supaya cepat kering...


Psssssssssssssttttttttttttt :: tipsnya, jangan biarkan airmata (Q-dip) yang dicelup ke bingkai sebab memang tak cantik dan kemas... hehehe...

dah siap!! :)

Serius teruja wei!! haha

No comments:

Post a Comment